Elämäni ensimmäinen sacher-kakku. Ohjeen otin facebookista, jauhopeukaloiden sivulta. Kiitos Anna-Leena !


150 g margariinia tai voita
150 g taloussuklaata
5 valkuaista
1/2 dl tomusokeria
5 keltuaista
1 1/5 dl tomusokeria
1 1/5 dl vehnäjauhoa
1 dl perunajauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Kostutus:
1 - 1 1/2 dl omenamehua

Täyte:
2 - 3 dl kiinteää aprikoosisosetta tai marmeladia

Kuorrutus:
100 g margariinia tai voita
150 g taloussuklaata

Koristeeksi:
suklaamakeisia

1. Sulata ensin rasva kattilassa miedolla lämmöllä. Paloittele joukkoon suklaa ja anna sen sulaa välillä sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä, mutta ei jähmettyä.

2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon 1/2 dl siivilöityä tomusokeria ja jatka vatkaamista vielä hetki.

3. Vatkaa keltuaiset ja 1 1/2 dl tomusokeria vaahdoksi. Kun vatkaat tässä järjestyksessä ei vatkaimia tarvise pestä välillä.

4. Sekoita keltuais-sokerivaahtoon vielä juokseva suklaaseos sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöiden.

5. Lisää lopuksi valkuais-sokeriseos ja sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat.

6. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuuun tasapohjaiseen pyöreään vuokaan ( halkaisija 22-24 cm) ja paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 60-70 minuuttia.

7. Leikkaa kakku kahteen tai kolmeen osaan. Kostuta pohjat ja levitä väleihin aprikoosisosetta.

8. Sulata rasva kattilassa miedolla lämmöllä, palottele joukkoon suklaa ja sulata se koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasaista.

9. Kaada jäähtynyt mutta vielä juokseva kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Auta levittymistä tarvittaessa veitsellä tai lastalla.

10. Koristele pinta suklaamakeisilla. Anna kakun maustua viileässä mielellään seuraavaan päivään.

11. Ota kakku huoneenlämpöön noin tunti ennen tarjoamista. Tarjoa kakun kanssa vatkattua sokerilla maustettua kermavaahtoa.