Ohje löyty Mimosan köksänvihko-blogista. Hiukan suurentelin omaan isoon vuokaani sopivaksi....
ja sitruunan tilalta laitoin sitä sitruunamehutiivistettä.
300 g voita
2,2 dl sokeria
4 munaa
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniliinisokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/ 2 sitruunan verran sitruuna tiivistettä( pikkupullossa on 5 sitruunan verran)
ja loraus maitoa lisäksi
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
4 1/2 rkl maitoa
- Voitele vuoka margariinilla ja jauhota se korppujauholla.
- Sekoita vanilliinisokeri, leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään.
- Raasta sitruunan kuori ja purista mehu.
- Vaahdota voi ja sokeri kestäväksi vaaleaksi vaahdoksi.
- Lisää munat joukkoon yksitellen, todella hyvin vatkaten. Jos taikina tuntuu menevän "rakeiseksi", voit lisätä joukkoon hiukan jauhoseosta munien lisäämisen välissä.
- Lisää jauhoaineseos joukkoon vähitellen, 3-4 erässä. Sekoita varovasti, älä enää vatkaa.
- Ota taikinasta 1/3 erilleen ja lisää siihen kaakaojauhe ja maito.
- Lisää lopputaikinaan sitruunan mehu ja maito tilkka.
- Lusikoi taikinat kerroksittain vuokaan: alle vaaleaa, väliin suklaista, päälle taas vaaleaa.
- Raidoittele taikinaan tiikeriraitoja pyörittelemällä esimerkiksi puutikkua ylös alas taikinassa.
- Vedä teelusikalla vuuassa olevan taikinan pinnalle ura, jotta kakku paistuu pinnalta tasaisesti.
- Paista 175 asteessa 30-40 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä hieman ennen kumoamista.
Kommentit