Ohje löyty  Mimosan köksänvihko-blogista. Hiukan suurentelin omaan isoon vuokaani sopivaksi....

ja sitruunan tilalta laitoin sitä sitruunamehutiivistettä.

300 g voita

2,2 dl sokeria

4 munaa

3 tl leivinjauhetta

3 tl vaniliinisokeria

4 1/2 dl vehnäjauhoja

1 1/ 2 sitruunan verran sitruuna tiivistettä( pikkupullossa on 5 sitruunan verran)

ja loraus maitoa lisäksi

3 rkl tummaa kaakaojauhetta

4 1/2 rkl maitoa

  1. Voitele vuoka margariinilla ja jauhota se korppujauholla.
  2. Sekoita vanilliinisokeri, leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään.
  3. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu.
  4. Vaahdota voi ja sokeri kestäväksi vaaleaksi vaahdoksi.
  5. Lisää munat joukkoon yksitellen, todella hyvin vatkaten. Jos taikina tuntuu menevän "rakeiseksi", voit lisätä joukkoon hiukan jauhoseosta munien lisäämisen välissä.
  6. Lisää jauhoaineseos joukkoon vähitellen, 3-4 erässä. Sekoita varovasti, älä enää vatkaa.
  7. Ota taikinasta 1/3 erilleen ja lisää siihen kaakaojauhe ja maito.
  8. Lisää lopputaikinaan sitruunan mehu ja maito tilkka. 
  9. Lusikoi taikinat kerroksittain vuokaan: alle vaaleaa, väliin suklaista, päälle taas vaaleaa.
  10. Raidoittele taikinaan tiikeriraitoja pyörittelemällä esimerkiksi puutikkua ylös alas taikinassa.
  11. Vedä teelusikalla vuuassa olevan taikinan pinnalle ura, jotta kakku paistuu pinnalta tasaisesti.
  12. Paista 175 asteessa 30-40 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä hieman ennen kumoamista.