Pienen tyttösen ristiäiskakut. Äidillä oli toiveita ja niiden pohjalta toteutin nämä.....

Munaton kakkupohja, tässä ohje.

Kohoaa kivasti tasaisesti niinkuin normaalikin sokerikakkupohja .

Välissä mustikkatäyte, joka riitti sopivasti näihin kahteen täytekakkuun.

2 prk flora vispiä

2 rahkapurkkia

n. 1dl sokeria

8 liivatetta + tilkka vettä

yksi rasiallinen mustikoita ( iso salaatti rasiallinen)

 

Maidoton ja munaton hyytelökakku

Keksi pohja:

200 g LU digestivekeksejä tai jotain muita maidottomia/munattomia keksejä

100g rasvaa

 

4 dl Sunnuntai kuohkea vispi ( maidoton)

3 dl sunnuntain vaahtoutuvaa vaniljakastiketta ( maidoton)

2 prk soija jugurttia ( vadelma , pikku purkkeja)

3 dl vadelmia

mausta sokerilla maun mukaan, minä laitoin mansikka tomusokeria vähän ja aitoa vaniljasokeria 2 tl( jota sain SLYltäni)

9 liivatetta

1. vaahdota kuohkea vispi ja vaahtoutuva vaniljakastike samassa kulhossa yhtäaikaa, kyllä se kestää

2. lisää soija jugurtti ja sokerit. maista.

3. lisää vadelmat , sekoita jos haluat että ne rikkoontuvat. kuten minä tein.

4. lisää liotetut liivatteet  kuumaan vesi tilkkaan ja lisää liivatteet ohuena nauhana seokseen.

Lisää seos jääkaapissa kohmettuneen keksi murskien päälle jääkaappiin hyytymään.

Kun seos on hyytynyt viipaloi isopurkillinen persikoita haluamaasi kuvioon kakun päälle.

Keitä hyytelö sokeri paketin ohjeen mukaan.

2dl vettä

1dl hyytelösokeria

 

Tavallinen sokerikakkupohja 6 munan. perus ohje löytyy täältä. Jätin vain kaakaon pois.

Sama täyte kuin munattomassakin. KUorrute Floravispi ja rahka,sokeri. Koristeet: lehdet leivontasuklaata ja ruusut värjättyä marsipaanin ja sokerimassan sekoitusta.

Suklaa hyytelökakussa ja kermat täyteissä meinas lämpimästä temppuilla.

 Onnittelut ERNA AGATAlle nimestä!