Eka kerran testasin tätä kakkua...ja hyvää tuli

Pohja
150 g voita
1,5 dl sokeria
3 keltuaista
2,25 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa

Marenki
3 valkuaista
2 dl sokeria

Valmista ensin marenki, niin säästyt vatkainten pesulta. Vaahdota valkuaiset (sähkövatkaimella) kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vaahdon joukkoon ja vatkaa kunnes vaahto on kiiltävää eikä valu kulhosta, vaikka kääntäisit sen ylösalaisin. Jätä marenki hetkeksi odottamaan.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi (vatkaimia ei siis tarvitse pestä välillä). Lisää keltuaiset yksitellen voi-sokerivaahtoon välillä hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita vain sen verran, että taikina tasoittuu. Älä vatkaa.

Levitä pohjataikina pellille, voidellun leivinpaperin päälle (tai jos haluat pyöreän kakun, käytä kahta samankokoista pyöreää vuokaa, joiden pohjalla on voideltu leivinpaperi). Levitä pohjataikinan päälle marenkivaahto ja ripottele pinnalle vielä mantelilastuja. Paista pohjaa 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 25-30 min. Anna jäähtyä kunnolla.

TÄyte väliin: mansikoita siivutettuna ja kerma-rahkaseos ( 1prk flora vispiä, 1 prk rahkaa ja 0,5 dl tomusokeria)

koristele... tomusokerilla ja mansikoilla...