Marinkyökkissä oli tälläinen ihana herkku ja oli heti pakko kokeilla kun tuli siskoni kylään ja hälle pitää olla täysin munatonta kaikki.

 

Tässä kopioituna ja hiukan muunneltuna ohje:

400g digestivekeksiä

100g rasvaa

1,5litraa vaniljajäätelöä (laitoin litran paketin)

3 dl kinuskikastiketta ( ei ollu kuin puolitoista desiä kinuskikastiketta niin laitoin ensin jäätelön päälle pähkinäsuklaalevitettä)

Aseta reilusti leivinpaperia suorakaiteen muotoisen vuoan pohjalle ja reunoille. Hienonna keksit muruiksi, esim. kaulimella suljetussa muovipussissa tai monitoimikoneella. Sulata rasva ja lisää keksimurujen joukkoon. Taputtele hieman yli puolet keksiseoksesta vuoan pohjalle ja pakasta 15 minuuttia. Sulata jäätelöä hieman ja notkista se. Levitä jäätelö keksipohjan päälle ja pakasta noin 30 minuuttia. Kaada kinuskikastike jäätelön päälle. Levitä loppu keksiseos ylimmäiseksi. Pakasta vähintään 4 tuntia. Poista vuoasta leivinpaperin avulla ja leikkaa paloiksi.