Piti testata gluteenitonta kääretorttupohjaa jotta voin tehdä siskoni ristiäisiin kakun.

Yhdestä kääretorttulevystä lein pikkukakun.

 

Tässäpä pohjan ohje.

5 munaa

2 dl sokeria

2 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

ripaus vaniliinsokeria

 

 

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

2. sekoita perunajauho, leivinjauhe ja vaniliinisokeri keskenään.

3. Lisää seos sihdin läpi vaahtoon. sekoita varoen puuhaarukalla.

4. Kaada seos leivinpaperille. Paista toiseksi alimmalla tasolla 180 astetta ja noin 20min.

5 . KUmoa leivinpaperille ja anna jäähtyä kylmäksi. Täytä kakku. Tai tee kääretortuksi.

6. Tässä esimerkki täytteestä kääretorttuun:

   jotain hilloa

  2 dl vaahdotettua kermaa

  1 rkl sokeria

7. Käärirullaksi.

 

Tämän kakun välissä oli vadelma marmeladia ja floravispiä vaahdotettuna. Kakun päällä marsipaani liljoja ja omar-ruusuja.